Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Thomas Csiffary, Spårvägen Badminton, tilldelas RF-SISU Stockholm utmärkelse Årets barn- och ledare 2020. – Vad roligt, det känns väldigt ärofullt, säger Thomas. Prissumman på 10 000 kronor går till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.
 
Hufvudsta Ridklubb tilldelas RF-SISU Stockholm utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening 2020. – Gud vad roligt, jag blir pirrig och får tårar. Vi har lagt ner mycket arbete och det har gett utdelning, säger ordföranden Anna-Karin Persson.
 
Skatteverket erbjuder populära webbseminarier för föreningar "Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration" och "Idrottsföreningen som arbetsgivare".
 
Just nu, med anledningen av Coronaviruset, finns det ett stort behov inom idrottsrörelsen att arrangera årsmöten och andra mötesplatser digitalt. Vi får många frågor om vilka möjligheter som finns. Kontakta oss på RF-SISU Stockholm för råd.
 
Idrotten står nu inför nya utmaningar och många föreningar och förbund i Stockholmsdistriktet har behövt ta flera tuffa och ansvarsfulla beslut den senaste tiden. Ett stort beröm till idrottens ledare som tagit ett stort ansvar.
 
Med anledning av Coronaviruset har RF-SISU Stockholm beslutat om interna riktlinjer gällande närvaro, resor och möten för RF-SISU Stockholm, i enlighet med de interna riktlinjer som finns på Riksidrottsförbundet.
 
Med anledning av den förhöjda risknivån för spridning av Coronaviruset så har RF-SISU Stockholm, på rekommendation av Riksidrottsförbundet, beslutat att ställa alla våra större utbildningar och mötesplatser till den 30 april.
 
Vi söker en ny kollega på RF-SISU Stockholm till vår satsning För mer rörelse i anslutning till skoldagen.
 
Under onsdagen besökte Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson det häftiga aktivitetshuset Milot i Sundbyberg. På morgonen besökte han även RF-SISU Stockholms kansli.
 
I Västerhaninge IF har barnen själva fått skapa den värdegrund de vill ha i sitt lag, för att må bra och trivas. I samtalen har föreningens värdeord: glädje, gemenskap och trygghet varit vägledande.
 
För ett år sedan såg Hufvudsta Ridklubb ett stort behov av ett omtag för ett varmare och mer inkluderande klimat i föreningen. Värdegrundsarbetet som startades gjorde stor skillnad för hela föreningen.
 
I IK Södra Judo ska det vara familjärt och mycket glädje. – Vi vill att barnen ska längta efter nästa träning, säger chefstränaren Ann Löf. Föreningen är en av tre som återstår av de nominerade till ”Årets Barn- och Ungdomsförening”.
 
De senaste åren har allt fler kommuner börjat ta fram långsiktiga investeringsplaner för idrottsanläggningar. Vi på RF-SISU Stockholm tycker detta är bra och ser gärna att fler kommuner tar fram långsiktiga planer för idrottsanläggningar.
 
Nybörjare, elitspelare, eller en tioåring som drömmer om OS. För Thomas Csiffary spelar det ingen roll. På badmintonplanen ska alla ha lika mycket uppmärksamhet.
 
Hallå där Göran Hellgren, ny idrottskonsulent för orientering på RF-SISU Stockholm
 
12

Postadress:
Tullinge FIF - Friidrott
Jessica Björkquist, Gripens väg 61
14638 Tullinge

Kontakt:
Tel: 0703102099
E-post: tullingefriidrott@gmail.com

Se all info