Hoppa till sidans innehåll

Tullingeseger i Veteran-DM inomhus

16 JAN 2020 16:56
Vi gratulerar Patrick Pring till segern i M55 3000 m
  • Skapad: 16 JAN 2020 16:56

Så fick vi ytterligare en DM seger i löpning. Patrick Pring stod för en legendarisk insats när han sprang hem segern i M55 på 3000 m i inomhus-DM i sätrahallen. Här nedan kommer en utdrag ur hans egna rafflande beskrivning av loppet. Återigen: Stort Grattis!

"Liten rapport från 3000m IVDM i Sätra söndags.

Heaten på 3000 m var något försenade p.g.a. utdragna 800m heat (många efteranmälda).
I första heatet sprang de yngre och ca 15 min senare sprang de äldre (mitt heat), dvs män M50+ och kvinnor K35+.
Min plan var att springa runt 11 min, som skulle funka i bästa fall med min nuvarande dagsform.
Vi var ca 12-14 startade i mitt heat och jag blev tilldelad en dålig position längst ut till höger som 10:e man i startledet (banan är ganska smal - fyra filer tror jag).
Jag vet att positionen är viktig så jag startade snabbt och intog position som 4:a under loppet. Ryggen framför var för snabb så jag släppte den. Under de första 4-5 varven (man springer 15 varv på Sätras 200m bana) så hade jag någon tätt bakom, men sedan släppte de och jag blev ensam, men med ganska stort avstånd mellan främre och bakre klunga. Hade koll på klockan på väggen och försökte ligga under 45 sek per varv. Det funkade bra till någonstans i mitten av loppet då jag tappade några sekunder per varv. Jag fattade att min guldmedalj var rätt säker redan innan sista varvet då den andra gubben i M55 låg långt efter i mig (vi var bara två i min åldersklass).
Sista varvet hade jag krafter till en rejäl fartökning och jag sprang in på ca 11:10 (3:43 min/km). Jag behöll min position som 4:a i heatet. Tror jag kunde ha sprungit fortare om jag hade haft någon att tampas med, men sprang lite i vakuum."
Skribent: Johan Edlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Tullinge FIF - Friidrott
Jessica Björkquist, Gripens väg 61
14638 Tullinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullingefriidrott@gm...

Se all info

 

 

Vill du synas här? 

Kontakta oss på This is a mailto link.