Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I morgon inleds Lag-EM i Rumänien och Sverige kommer till start med ett hungrigt, spännande lag. På SVT Play kan du följa hela dramatiken!
 

Efter 15 av 26 kvalmatcher

(2021-06-18 16:52)
15 kvaltävlingar i Kraftmätningen har avverkats. Kvalperioden är öppen fram till 4 juli.
 

Kurs i veteranträning

(2021-06-18 15:36)
Nu är inbjudan klar och det har blivit dags att anmäla sig till kursen för de som leder eller planerar att starta träningsgrupp för de som är 35 år och äldre.
 
I dag presenterades en stor del av den svenska truppen till U23-EM i Tallinn 8-11 juli. Juniorlandslagets förbundskapten Rafael Askros har tagit ut 22 namn. "Kan bli en av de bättre juniortrupperna vi haft historisk", säger han.
 
I tisdags sammanträdde förbundsstyrelsen och nu kan du ta del av en sammanfattning av mötet.
 
Fabian Delryds kanonform fortsätter. Efter två tävlingar på 2.25 i höjd tog han i dag 2.30 med luft på favoritarenan Tibblevallen i Täby. Nu gör han allt för att OS-kvala. "Jag hade tagit 2.33 med det hoppet", säger han.
 
Fanny Roos svenska rekord från Sollentuna GP blev kortvarigt. På tisdagskvällen tävlade kulstöterskan i Tjeckien, där hon förbättrade sitt egna rekord med en centimeter.
 
Under måndagen presenterade regeringen ett förslag till ny begränsningsförordning som från 1 juli tillåter fler deltagare i motionslopp och mer publik på arenaidrott. Förslaget, som går längre än tidigare plan, kan bli verklighet efter midsommar.
 
Nu är truppen klar inför helgens Lag-EM-tävling i rumänska Cluj. "Det här ser vi verkligen fram emot då det var länge sedan som vi fick chansen att tävla som lag i Europa", säger förbundskapten Karin Torneklint.
 
Med tiden 3:37.57 på Sollentuna GP klättrade Emil Danielsson upp som åtta genom tiderna på 1500 m i Sverige.
 
Emil Uhlin segrade i herrarnas tiokamp under Combined Events Challenge i Sollentuna. Han krossade därmed sitt personliga rekord med 168 poäng och klarade U23-EM-kvalgränsen.
 
Fanny Roos sätter nytt svenskt rekord för andra gången den här säsongen. 19.33 på ett gassande Sollentunavallen placerar henne som världsfemma OS-säsongen 2021 hittills.
 
I veckan blev hon uttagen till OS på 10 000m. Och i går kväll klarade Meraf Bahta OS-kvalgränsen på halva distansen under ett lopp i franska Nice.
 
På söndagskvällen kommer flera av våra svenska stjärnor att inta Sollentunavallen när sommarens andra Folksam Grand Prix ska avgöras.
 
Nu finns tidsprogrammet för Finnkampen på Stockholms Stadion 4-5 september publicerat! In och kika för att se när just dina höjdpunkter äger rum.
 

Postadress:
Tullinge FIF - Friidrott
Jessica Björkquist, Gripens väg 61
14638 Tullinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullingefriidrott@gm...

Se all info

 

 

Vill du synas här? 

Kontakta oss på tulligefriidrott@gmail.com.