Hoppa till sidans innehåll

Turebergsstafetten2022

14 MAJ 2022 13:31
  • Skapad: 14 MAJ 2022 13:31

I helgen avgjordes klassiska Turebergsstafetten i Sollentuna och med hela sex lag från Tullinge friidrott på startlinjen! Detta är en stafett som vi alltid har prioriterat och gillat starkt!

I P13 och F1 kämpade våra lag väl mot väldigt hårt motstånd från storklubbarna i stan och inte minst arrangören Tureberg som ställer många lag på startlinjen. Pojkarna i P 13 hamnade på nionde plats efter ett sekunddrama mot Spårvägen på sista sträckan. I F 13 - som vanligt den allra tuffaste klassen konkurrensmässigt - blev det en elfte plats. Också där blev det sekundstrid på sistasträckan mot Vallentuna om tionde platsen. Bra kämpat och hoppas många har fått ytterligare blodad tand till nästa år!

Vårt unga seniorlag bestående av tre killar födda 2005, en född 2006 och en född 2004 utmanade länge självaste Uppsala om segern. Albert Söderqvist på förstasträckan var kloss i rygg på landslagsmeriterade Björn Seifert, Kenan Kuru höll lagen stången på andra genom att tidsmässigt bli trea på sträckan. Linus Fondin (inlånad från Hanvikens SK) höll andraplatsen i stafetten på tredje sträckan - också genom att ha tredje snabbaste tid. Milian Hentschke tog hand om den krävande fjärde sträckan mot några av Sveriges bästa löpare, bland annat mot vinnaren av Finnkampen Erik Martinsson, och Milian sprang stabilt. Vår sprinter, David Svanberg, tog hem stafettpinnen i mål och till slut blev det en hedrande fjärdeplats mot vuxet motstånd! Mycket bra! Nästa år blir det pallplats - och vem vet? Vi kanske till och med tar Uppsala!

P 15-killarna fick gå upp i P 17 för att vi skulle få ihop lag. Där anslöt två av killarna från seniorlaget (som sprungit tidigare). Det var bra prestationer av grabbarna mot upp till tre år äldre motståndare, men vi kunde inte utmana om pallplatserna. Det blev en åttonde plats i mål. Albert vann sin andrasträcka överlägset efter dagens andra insats.

F 15-tjejerna gjorde en mycket bra insats och sprang in på tredje plats. Mycket jämna insatser på de fem sträckorna! Detta var blott klubbens tredje pallplats i Turebergsstafetten genom tiderna (tror jag) och den allra fa på damsidan! Grattis Anastasia Rozhkova, Edith Grimheden, Elsa Hedenius, Agnes Parmhed och Mia Senaneuch!

Dagen avslutades med F 17-tjejerna som ledde från start till mål. Eller rättare sagt, från start till 25 m innan mål. Mot Turebergs duktiga hemmalöpare fick vi till slut ge oss, men en mycket bra insats och klubbens bästa placering på damsidan genom tiderna och klubbrekord tidsmässigt! Liv Hanell, för dagen inlånad från Tumba friidrott, vann sin förstasträcka över 800 m överlägset. Lisa Bäckdén från Huddinge friidrott hoppade in i laget då vi hade fått en lucka i veckan. Hon förvaltade försprånget väl på andrasträckan. En av dagens bästa insatser stod Maya Domanowsky för på tredje sträckan. Maya hade näst snabbaste tid på sträckan även om man jämfört med damerna i damklassen! Otroligt roligt, inte minst på tanke på att förra året helt blev förstört pga skador! Nyförvärvet Ida Grimheden kutade mycket bra på den fjärde sträckans 1000 m och vi hade en stor ledning inför sista sträckan. Skulle vi ta hem första segern till och med på damsidan!!!!??? Pritha Routh har haft en knäskada och varit borta från träning i över en månad, men sprang stabilt på avslutande femte sträckan men till slut blev Turebergs stora talang Ida Chifri för svår. 

Vi ledare på plats var mycket stolta över kidzen och laginsatserna!

Johan Faskunger

Peter Söderqvist

Sara Parmhed

Oskar Parmhed

Jerome Senaneuch

Skribent: Per Niska
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tullinge FIF - Friidrott
Åsa Lind, Jenny Nyströms gata 13
12950 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tullingefriidrott@gm...

Se all info

 

 

Vill du synas här? 

Kontakta oss på This is a mailto link.